Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε συνεργατικές πλατφόρμες για ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων και αποθετήρια για την πλαισίωση της διδασκαλίας στην τάξη με εκπαιδευτικούς στόχους και εξειδικευμένα μεταδεδομένα.

ΜΗΤΙΔΑ

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΜΗΤΙΔΑ οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν περιεχόμενο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη χρήση σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας και ελεύθερο περιεχόμενο από τις πηγές του ΕΚΤ.

Aποθετήριο Ευτέρπη

Τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση – Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο, μια μοναδική διαδικτυακή συλλογή τραγουδιών για εκπαιδευτική χρήση, από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση  και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη".

Αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη

Εσωματώνει υλικό του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και υποστηρίζει με δυναμικό τρόπο την αναπαράσταση και ερμηνεία του παρελθόντος.

Αποθετήριο εκπαιδευτικού υλικού του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Στο εκπαιδευτικό αποθετήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μπορείτε να βρείτε υλικό και ιδέες για εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, οικογένειες καθώς και ΑμεΑ και αφορούν στη μόνιμη συλλογή, αλλά και τις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου.

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη eDulll

Εκπαιδευτικό υλικό που παρήχθη στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» & «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».